Anslagstavlan

 

Anslagstavlan i Kopparberg

 

Jag tar bilder på anslagstavlan under ICA.

Kom gärna med tips och åsikter.

minnaroselli@hotmail.com

. Det Vandring sön 19 aug, Nya Kopparbergs Bergslags Hembygdsförening och Stora Kumlans F H förening inbjuder alla intresserade till en vandring på den gamla Finnstigen från Intaget till Långbro. Sträckan är ca 5 km men då stora delar av den gamla stigen är otydlig och igenväxt innebär detta att vi delvis går i skogsmark. Intaget var en gammal krog som malmkörarna till Silkens masugn utnyttjade. Den lågefter vägen mellan Lilla Kumlan och Jons. Vid Stångfallet ungefär mitt på sträckan finns möjlighet till kaffe och macka/bulle till självkostnadsprisgår också bra att avbryta vandringen där. Den andra delen av sträckan är något mer krävande än den första.
Samling sker vid Ställdalens järnvägsstation söndagen 19 augusti kl 10.00 för samåkning upp till starten av vandringen vid Intaget. Vi kommer att ställa ut två bilar vid slutpunkten så att åtminstone chaufförerna kan komma tillbaka till bilarna.
Syftet med vandringen är förutom upplevelsen att sprida kännedom om vilka vägar våra förfäder använde sig av då de skulle besöka Kopparberg. Vi kommer också att logga ett GPS-spår som skall läggas in på en karta och bevaras för framtiden. Guide är Håkan Mossberg.
I händelse av regn ring 0580-712 34 eller 070-331 26 26 för besked.
Varmt välkomna

 • Opera på Skäret

  OPERAPUB PÅ SKÄRET
  PUBEN
  Datum i operapuben: Fredag 6 juli, fredag 20 juli, onsdag 8 augusti samt onsdag 22 augusti.

  Pris: 200:-/person.
  Angivna priser gäller biljettköp online. Vid bokning via biljettkontoret tillkommer 45 kronor per biljett i administrativ avgift.

 • Konstkurs med Nicolai Nickson

 • Elenas Dockor

  på Facebook: Elenas Dockor

  https://www.facebook.com/groups/679650388770626/

 • Naturpasset

  Oscaria, Turistbyrån, Klacken säljer