STÄLLBERGS GRUVA SÖKER KÖRSÅNGARE TILL VÅR SOMMARKÖR!

 
STÄLLBERGS GRUVA SÖKER KÖRSÅNGARE TILL VÅR SOMMARKÖR!


Ställbergs gruva ska i sommar göra ett körverk där nyskriven musik ska besjunga Ställberg på olika vis. Musiken ska skrivas av Sara Parkman och Xenia Kriisin, som varit vid gruvan under flera somrar och sjungit och musicerat!

Vi söker nu en kör beståendes av sångare från bygden som tillsammans med musiker och sångare från resten av landet gemensamt ska framföra detta nya körverk. Och vi vill ha med dig! Du behöver inte ha sjungit i kör förut men du ska såklart vara nyfiken på sång och vilja utforska sång i grupp. Du behöver inte kunna vara notkunnig, utan vi kommer arbeta med inlärning på gehör. Improvisation och stämsång kommer att förekomma, men detta gör vi på ett roligt och tryggt vis.Datum: 17-18 juli Uppstart, workshop och sång
30 juli - 4 augusti repetition och konsert
Var: Ställbergs Gruva, Ljusnarsberg
Vad: Repetition (tillsammans med musiker) under vecka 31 (30 juli till 4 augusti). Mer detaljerat schema kommer längre fram)
Konserter: 3 & 4 augusti kvällstidAnmäl dig genom att maila namn och nummer, eller hör av dig om du har några frågot till Sara Parkman genom
ego.sum.sara@gmail.com

Mat och fika under tiden ni är på plats står vi för.

Sara Parkman är folkmusiker och kompositör och har bland annat skrivit musik för Riksteaterns körverk Sång till välfärden och till tidigare produktioner vid Ställbergs gruva. Xenia Kriisin är improvisationsmusiker och kompositör som med sina båda album jobbat med kör i olika former.

För mer information om Ställbergs gruva: www.stallbergsgruva.se

Visfestival Kontraband i Ludvika

Efter en lång och gedigen vistradition är det på tiden att Ludvika får sin egen visfestival och detta händer redan nu.

Det är dags att ytterligare etablera Ludvika som vis-stad, så kom och var med när det händer!

På Kajkrogen (gamla Piren) vid Väsmanstrand anordnas en helkväll med några av Sveriges absolut bästa visartister.

Under kvällen uppträder Stiko Per Larsson, Abalone Dots, Lucas Stark, Ellinor Brolin, Mika Olavi, Frida Andersson, Visduon Henrik & Alexandra, Volodja och Maya Linder. Dessutom inramas akterna med Ola Aurell som sjungande konferencier.

Kopparberg Bollklubb

https://www.laget.se/kopparberg_bollklubb

Start Kopparberg Bollklubbs Bollskoj Våren 2018

Träningen startar inom kort (återkommer med exakt datum)
 
Kent Gustavsson Ordförande