Knuttes hus - en minimusikal

Att vara storebror till tre småsyskon är inte alltid så lätt, tycker Knutte. Han blir så trött på allt tjat att han bestämmer sig för att flytta till ett eget hus där det är tyst och lugnt, nästan för lugnt. Men Knutte får snart sällskap. En katt flyttar in. Snart kommer en hund och så en gris och en massa andra djur som alla vill bo hos Knutte. Men får alla plats? Och börjar inte Knutte längta hem till mamma?

Workshop med serietecknaren Sara Olausson!

Välkommen på workshop med serietecknaren Sara Olausson!
Tid: måndag 5/11 kl. 15:00
Plats: Biblioteket i Kopparberg
Ålder: från ca 10 år och uppåt.
Ingen avgift. Grupper föranmäler sig till biblioteket.

Sara Olausson gick ut Konsthögskolan i Stockholm 2007. Hon har tecknat serieversionen av Barbro Lindgrens Loranga. Hon har också gett ut vuxenserier som Allt är farligt!, Hjälp! och Det kunde varit jag. Hennes serier har visats på Svenska ambassaden i Tokyo, Linköpings konsthall, Hälsinglands museum och Adelborgmuseet i Gagnef.


Hösten 2018 undervisar Sara Olausson på serielinjen vid Örebro Konstskola.
Sara Olausson är systerdotter till Barbro Lindgren som är årets Örebro län läser-författare.

--------------------------------------------
Programmet ingår i Örebro län läser, ett läsprojekt som som drivs av folkbiblioteken i Örebro län.
Med Örebro län läser vill vi inspirera till läsning och berättande i olika former. Under hösten 2018 arrangerar biblioteken med samarbetspartners därför läsaktiviteter, barnteater, workshops och andra evenemang med anknytning till ett utvalt författarskap.

Årets Örebro län läser-författare är Barbro Lindgren - ALMA-pristagare och en av våra mest produktiva och mångsidiga författare som bland annat har skrivit om Loranga, Masarin och Dartanjang, bilderböckerna om den vilda bebin och om grisen Benny, pekböckerna om Max, dagböckerna Jättehemligt, Världshemligt och Bladen brinner, Sagan om den lilla farbrorn, prosa och lyrik för vuxna och nu senast Shakespeares Hamlet i pekboksformat.