Kurser i ekologisk kosmetik

Här får du förslag på 2 härliga och lärorika lördagskurser. På tvålkursen träffar du inspirerande och erfarna tvåltillverkaren o hudvårdsterapeuten Crissy Andersson.
På creme- och lotion-kursen träffar du mig, Helene Rosagården, som tycker att ”more is more” och brinner för naturlig antiaging och vad det innebär, vilket vi pratar om på kursen.

PS glöm inte bort sommarkurserna (du hittar nyhetsbrevet på 
www.rosagarden.se) som verkligen är en semesterboost samtidigt som du lär dig massor DS

Kopparberg Bollklubb

https://www.laget.se/kopparberg_bollklubb

Start Kopparberg Bollklubbs Bollskoj Våren 2018

Träningen startar inom kort (återkommer med exakt datum)
 
Kent Gustavsson Ordförande

 

Festival Gamrocken

 

http://www.gamrocken.se/#/lineup

 FESTIVALEN

Festivalen äger rum 25-26 maj 2018 och arrangeras av Medborgarskolan i Sveriges näst äldsta folkpark, Grängesbergs Folkets Park. Gamrocken är unik i Sverige med att arrangera en 2-dagars metalfestival utomhus, med fokus på death metal, black metal, grindcore och hårdare typer av punk. 35 band på 3 scener under 2 dagar. 

SCENERNA
Scen 1, parkens stora teaterscen är helt skyddat under ett enormt tak. Scen 2 är belägen inomhus i rotundan och scen 3 kommer vara en utomhusscen ute på parkområdet. Samtliga scener, utom scen 3 är skyddade under tak vilket är väldigt bra om vädret skulle vara ostadigt. 

ÅLDERSGRÄNS
På festivalen råder åldersgräns på 18 år. Det är viktigt att du kan legitimera dig när du löser biljett i entrén. Finns det misstanke om att du inte har åldern inne och inte kan legitimera dig beviljas du inte tillträde. Barn i vuxet sällskap är inte heller tillåtet. 

MAT & DRYCK
Gamrocken har givetvis ett komplett utbud av god mat och dryck till rimliga priser. Tre barer som är strategiskt utplacerade på området gör att du slipper köa onödigt länge. 

BAKGRUND
Festival Gamrocken grundades 2011 av Alexander Högbom och Rose-Marie Andersson.

GRÄNGESBERG
Platsen som övergavs- en ort där livet en gång flödade och som nu består av övergivna byggnadskomplex. Den här orten har idag runt 3500 invånare och har minskat kraftigt sedan gruvdriften lades ner 1989. Brytningen av järnmalm i gruvgångarna under staden resulterade i att marken började spricka, området blev för farligt att vistas på och fick evakueras. Grängesbergs centrum flyttades, samt andra hus i riskzonen, för att minimera möjliga dödsoffer.

Nu är gruvtiden över i Grängesberg och det märker man på många olika sätt. Det finns många övergivna objekt att se, allt från stora bergrum till bostadshus. Kvarteren som byggdes för att rymma arbetarna och deras familjer finns på många ställen kvar, men i mycket dåligt skick och övergivna. Skulle kriget komma även till gruvområdet behövdes skyddsrum som kunde ta emot en stor mängd folk på en liten yta, även dessa finns kvar bortglömda under jord. Tiden har som stått still sedan gruvan lades ner. Större delen av gruvan är idag vattenfylld, belägen rakt under Festival Gamrocken...